Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

lauantai 31. toukokuuta 2008

Mongolialaisia lampaita Agricolan kesäpäivilleKylväjään tuli muutama päivä sitten mielenkiintoista postia. Laatikoiden tekstistä on näyte yllä.
Sisältö oli riemastuttava. Tarkoitus on, että jokainen kesäpäivävieras saisi oman lampaansa.

Viestintää rakentelemassa


Tässä on kirjoiteltu tiedotteita ja oltu yhteydessä tiedotusvälineisiin. Sama jatkuu.

perjantai 30. toukokuuta 2008

Nyt tulee mobiilisti

Pitänee teettää rakennekynnet. Banaanisormet sopii huonosti pienille näppäimille. Tämä tulee puhelimesta.

torstai 29. toukokuuta 2008

Tärkeitä työvälineitä!

Jotkut asiat ovat maailmassa vain tärkeitä, mutta jotkut asiat ovat maailman tärkeitä!


Olen muutaman päivän hartaasti sijoitellut sekä vapaaehtoisia että työntekijöitämme lasten ja nuorten kesäpäiväohjelmiin erilaisiin vastuutehtäviin ja aina huomaan jonkun olevan monessa tehtävässä samaan aikaan. Mitenhän onnistuisi olla samaan aikaan sekä esittelijänä bangla-majassa että hoitajana vauvalassa? Ilmeisen huonosti! Tänään sain käsiini exel-taulukon, missä ihmiset vain odottivat ohjelmaan sijoittamista, uskomattoman vaivatonta! Jos taulukossa ihmisellä on yksi ruksi ruudussa, hänellä on myös sopivasti töitä ja ennenkaikkea yhdessä paikassa :)

Alttarien Agricola

Agricolan kirkko on Tuomasmessun tyyssija. Olisiko siinä selitystä siellä, että kirkon tiloissa on lukuisia kauniita alttareita.

keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Lehtiä kansalle, joka pimeydessä vaeltaa


Noh, eipä sentään - aurinko paistaa ihan käskemättä ainakin täällä Tikkurilassa, eli kovin pimeässä ei tänään kyllä olla vaellettu. Kylväjän kesäpäivät lähestyvät uhkaavasti, mutta me lähestymme ihan yhtä uhkaavasti niitä. Tarkoitus olisi perjantaina, siis ylihuomenna käydä viskelemässä erinäisiin pääkaupunkiseudun kirkkoihin Kylväjä-lehden uusinta numeroa, joka näin (tietysti) puolueettomasta näkökulmasta arvioituna on älyttömän hieno. Lehden välissä on kaiken hyvän lisäksi kesäpäivien esite, joten harras toive on, että ihmiset tulisivat tavoitetuiksi. Tiedossa on siis reipas rinki ainakin 14 kirkon pihassa, saas nähdä tuleeko hiki. No eeeei kai nyt sentään, mehän kaikki Kylväjässä olemme äärimmäisen sporttista kansaa! (Eikä kuitenkaan olla matkassa juosten, ihan autolla vaan...)

tiistai 27. toukokuuta 2008

Voi Outi pouti...

Isosten metsästys on joskus mielenkiintoista! Mesettelin yön korvassa (22.00-23.00 välillä) nuoren kanssa josko hän voisi tulla kesäpäiville isoseksi. Hän kirjoitti iloisesti ”Voi Outi pouti, oon riparil!” ja joku nauruhymiöhyypiö lauseen perässä. Ei voinut kuin nauraa…

Onneksi tästä ihanasta sisarussarjasta on kesäpäivien aikaan vielä pikkusisko kotona ja kiiruhdin laittamaan hänelle samasta asiasta sähköpostia! Saas nähdä saanko hyvän isosen. Niin se vain on, että usein juuri nämä aktiiviset, aina valmiit isoskandidaatit ovat jo riparil!

Sielunhoitoa on luvassa


Tapahtuman aikana kirkon kappelista tehdään hiljainen huone, joka erotetaan sielunhoitoa ja esirukousta varten. Sielunhoitajat tunnistaa merkistä tai papinpaidasta.

maanantai 26. toukokuuta 2008

”Odota suuria Jumalalta, uskalla suuria Jumalan tähden!”

Nuorten kesäpäivät lähestyvät ja nyt alkaa olla aika tehdä viimeisetkin loppuhionnat!

Se tarkoittaa tilaisuuksien minuuttiaikataulujen hiomista, työpajamateriaalien hankintaa, puheiden valmistelemista, sopivien laulujen etsimistä ja viimeisten vapaaehtoisten sijoittamista ohjelmissa sinne ja tänne. Kaikille on paikka löytynyt, ketään ei ole tarvinnut vielä pois käännyttää. Tuntuu hykerryttävältä mahdollisuudelta tarjota palvelutehtävä lähetyksessä! Päivien ohjelmien loppuhionnassa haasteistakaan ei ole pulaa; tänään suunnittelimme koko perheen lähetysjuhlan ohjelman sekä 70-vuotiaalle että 3-vuotiaalle mielekkääksi =) Mutta niinhän William Carey sanoi jo aikanaan ”Odota suuria Jumalalta, uskalla suuria Jumalan tähden!”

lauantai 24. toukokuuta 2008

Tiedotteita kirkon sivuille

Laitoin kirkon uutissivuille muutaman tiedotteen ja poistin vanhoja, jotta ei kukaan lähtisi väärään aikaan tai väärään paikkaan kesäpäiville. Netti on tapahtumien suhteen yllättävän sitkeä muistamaan: kun olet viisi vuotta sitten ollut kerran puhumassa Rytkynperän seurojentalolla, tieto pongahtaa vielä tänkin keväänä.
Tein siis uutisen Mikael Agricolan kirkossa vietettävien Lähetyksen kesäpäivien, tai kuten usein sanotaan, Kylväjän kesäpäivien, valmistelusta. Uutinen löytyy –toivottavasti – evl.fi-uutisista ja sen otsikko on Lähetyksen kesäpäiviä tehdään talkoilla, rukoilemalla ja bloggaamalla.
Samalla vähän päivitin Kesäpäivien tapahtumatietoja

Lähetyskurssilaiset festareilla


Ajoittain väkeä banglamajan edessä riitti ruuhkaksi asti.

Kylväjän väki tarjoili teetä ja vastasi Bangladeshiä koskeviin kysymyksiin parhaan taitonsa mukaan.

Ihan mukavaa tietää valmiiksi, miten käymälään asettaudutaan.
Tänään kävimme perheen voimin Maailma kylässä -festareilla. Tarkoitus oli myös mennä tapaamaan Kylväjän väkeä bangladeshiläiseen majaan. Saimme kävellä festarialueen läpi, melkein äärimmäiseen loppuun ennen kuin löysimme majan. Tiesin olevamme oikeilla jäljillä, kun vastaan tuli Kylväjän koulutuspäällikkö Magnus Riska, joka oli helppo erottaa joukosta – mies on päätään pitempi muuta joukkoa.
Banglamajan liepeiltä löytyi lisää ihmisiä, joita itse tunnistin, lähetyskurssilaisia ja heidän lapsiaan sekä Helena Mustakallio, johon itse olin juuri hiljattain tutustunut.
Mukava oli käydä banglamajassa, joka pystytetään seuraavan kerran Mikael Agricolan kirkon pihalle, kuten pystytetään myös aito mongolialainen jurtta.
Kirsi

perjantai 23. toukokuuta 2008

Maailma kylässä -festareille

Kuten Magnus tuossa kommentissaan totesi, Kylväjän lähetyskurssilaiset ovat mukana Maailma kylässä -festareilla. Itsekin aion sinne suunnistaa lauantaina.

Bangladeshistä tuli käsitöitä juhlille
Kylväjän toimistossa oli aamulla oven suussa monta isoa matkalaukkua. Että onko joku palannut työkaudelta Suomeen? Ei tällä kertaa, vaan Bangladeshistä on lähetetty käsitöitä myytäväksi kesäpäiville.

keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Hyvä työkalu innostaa


Nyt sain käyttööni 3G-puhelimen, mikä merkitsee, että blogijulkaiseminen käy entistä kätevämmäksi live-tilanteessa.
Tässä kuva, jonka otin tänään Verlasta, UNESCOn maailman kulttuuriperintökohteesta, jossa työporukkamme retkeili tänään kokouksenpidon ohessa. Kuvaa on pienennetty ja laatua on heikennetty.
Pystyn mukavasti palvelemaan myös printtimedian tarpeita tällä laitteella, uskoisin. Ehkäpä myös pienet videopätkät käyvät ylivoimaisen houkutteleviksi. Pitää vain oppia ottamaan kevyellä kameralla vakaata kuvaa :)
Kirsi

maanantai 19. toukokuuta 2008

Tehtaankatu 23


Mikael Agricolan kirkko on osoitteessa Tehtaankatu 23. Sen korkea torni näkyy kauas merelle. Paikalle pääsee esimerkiksi raitiovaunuilla numero 3. Parhaat julkisen liikenteen reittitiedot ja hyvät kävelyreittiehdotukset saat osoitteesta http://aikataulut.ytv.fi/reittiopas/fi/

lauantai 17. toukokuuta 2008

Katutasolla


Vaikka Mikael Agricolan kirkkoon johtavat portaat ovat vaikuttavat ja suuret, kynnys tulla kirkkoon on matala ainakin siinä mielessä, että sisään pääsee myös katutasosta.
Aluevahtimestari Eira Mäki on avannut kirkon kivijalassa olevan invasisäänkäynnin Kylväjän Pekka Savolaiselle ja Erkki Puhalaiselle. Mikael Agricolan kirkon esteettömyys on toivottavasti hyvällä mallilla.

Tervetuloa Lähetyksen kesäpäiville

Lähetyksen kesäpäivät on kristillinen kesätapahtuma, joka tänä vuonna pidetään pääosin Mikael Agricolan kirkolla Helsingissä; sunnuntainen messu on Johanneksenkirkossa.
Tapahtuman järjestäjinä ovat Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta ja Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä.
Tapahtuman ohjelma on saatavilla pdf-tiedostona täältä.