Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

perjantai 25. kesäkuuta 2010

Ulkomainen vieras lähti kotia kohti

Eilen, torstaina, joukko Bangladeshissa työskennelleitä ja muutama muukin saattaja oli vilkuttamassa kesäpävien ulkomaiselle vieraalle Seutulassa lentokentällä. Epäilemättä Chondonilla on paljon kerrottavaa kottin saavuttuaan, vaikka maaseutukierros ei nyt sitten ulottunut Sipoota etäämmälle.

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Lähetyksen kesäpäivien tyhjä laatikko

Koululaisten Hyppy tuntemattomaan - seikkailussa kaikki alkoi tyhjästä laatikosta. Luottamus-rastilta oli helppo edetä eri lähetyskenttien arkeen. Seikkailussa tuli käsinkosketeltavan todelliseksi miten joskus on niin vaikeaa (mutta seikkailussa hykerryttävän hauskaa :D) saada viesti perille ilman yhteistä kieltä tai kirjoitusta, vedenkannossakin voi kastua, vasara, taltta ja pullonkorkit ovat tuiki tarpeen ja sokkona on vaikeuksia löytää kompastumatta perille. Kotimaan loma onkin sitten enemmän kuin tarpeen! Ja seikkailun edetessä laatikko täyttyi lähetystyötä ajatellen tarpeellisista asioista; Jumalan viestistä, rukouskynttilästä, pelastuksen köydestä, kalan suomustusvälineestä, uskonkilvestä yms. ja lopulta voitiin todeta "Tähän asti on Herrra meitä auttanut!" ja sujauttaa siitäkin muistoksi kivi laatikkoon. Ota tästäkin selvää, mutta seikkailu on mahdoton kertoa, se on elettävä! Koululaiset kiiruhtivat lopulta syömään aarrelaatikko kainalossa ja epäilen, että siihen vielä usein kotonakin kurkataan :Dlauantai 19. kesäkuuta 2010

Kahdeksan ensikertalaista siunattiin lähetystyöhön

KuvasiPiispa Mikko Heikka siunasi lähetystyöhön kahdeksan ensimmäiselle työkaudelleen lähtevää.

Musiikki sytyttää

torstai 17. kesäkuuta 2010

Teltta nousi Raamattuopiston pihaan

Nyt on Chondon Suomessa


Kesäpäivien ulkomainen puhujavieras on saapunut tänään Helsinki-Vantaa lentoasemalle iltapäivällä. Hurraa.
Chondonia oli vastaanottamassa joukko Kylväjän väkeä. Helpotus oli korvin kuultava, kun vieraamme olemus tunnistettiin Delhistä saapuvien joukosta.

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Puitteita rakentamaan
Huomenna torstaina 17.6. puolelta päivin aloitamme puitteitten pystyttämisen. Lähetysnäyttely, basaari, banglamaja, mongolialainen jurtta, kahvio ... tekemistä riittää.
Ison juhlateltan pystytys alkaa klo 17. Mahdollisuus iltalenkin korvaamiseen - Sinullekin.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Yhdessä tekemistä ja kokemista ensi viikonlopuksi
Yhdessä tekemisen ja aikaansaamisen meininki palkitsee (muutenkin kuin kahvilla ja ruualla). Tule elämään se todeksi. Talkoolaisille on vielä hommia kesäpäivillä.
Miltä tuntuisi valvoa kesäinen yö tai osa siitä? Oletko kokeillut? Yön rauha ja hiljaisuus (ainakin jonkinasteinen) kaupungissakin – ja yön lumo.
Nyt olisi mahdollisuus kokeilla Raamattuopiston viihtyisässä pihapiirissä – vaikkapa vain osan yötä. Samalla tulisi valvotuksi juhlateltta, banglamaja ja mongolialainen jurtta.

Lähetyksen kesäpäivien valmistelua

Kesäpäivät lähestyyyy...puhelin soi, sähköposti on oltava koko ajan auki, niin ja "naamakirjassa" on roikuttava jatkuvasti. Sieltä kun nykyään saa kaikki ihmiset parhaiten kiinni, etenkin nuoret, viestit ja chatit ovat nopea tapa tavoittaa kuka tahansa = Fb on, uskokaa pois, erinomainen työväline.

Viimeisellä viikolla ennen päiviä lasten ja nuorten puolella valmistelu käsittää siis ohjelmavastuissa olevien kanssa useita ja monenlaisia yhteydenottoja kuin myös kaikenlaisten materiaalien hankintaa. Kävinkin kaupoilla etsimässä koululaisten mm. "Hyppy tuntemattomaan" -seikkailun tarvikkeita, kaikkea en toki saanut kaupasta :D, mutta monet tarvittavat tavarat sain.

Otin oikein kameran esille, kun levittelin ostoksia lattialle, niin hauskan näköinen kasa siitä syntyi. Tavaraa oli laidastalaitaan; skräppäyskamaa, vasaraa ja talttaa?, silkkiruusuja, huopanauloja (pullonkorkit sain muualta), rautalankaa...hmmm, vesipyssyjä :D, kurkkupurkit tulee muualta sekä köydet ja kypärät...

mielenkiintoista! Tervetuloa elämään Kutsua todeksi Raamattuopistolle viikonloppuna!


lauantai 12. kesäkuuta 2010

Ettei tärkein unohtuisi
“Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis Herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä sadonkorjuuseen.” Sanat ovat lääkäri Luukkaan taltioimat Jeesuksen sanat työharjoitteluun lähettämilleen opetuslapsilleen (Luuk.10:2).
Siis sana myös meille, jotka uskossa omistamme meille lahjoitetun pelastuksen ja joille jo kastemaljamme äärellä on luettu kaste- / lähetyskäskyn sanat.
Olemmehan täyttämässä tätä lähetystehtävää myös edessä oleviin kesäpäiviin liittyen?
Muistetaan myös vieraamme viisumin järjestymistä.

torstai 10. kesäkuuta 2010

Viisumiongelmia

Äsken varmistui harmillinen epäilyksen tasolla ollut tieto: johtaja Chondon Soren, joka on kutsuttu Lähetyksen kesäpäivien ulkomaiseksi vieraaksi, on juuttunut viisumistaan Intian suurlähetystöön. Hän ei siis ennätä tiistaiksi järjestettävään tiedotustilaisuuteen. Toivottavasti matka ei kokonaan kuitenkaan peruunnu. No, tiekkari pidetään, vaikka ilman Chondon Sorenia.