Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

tiistai 22. helmikuuta 2011

Vapauden patsaalla


Aamulla kello 6:30 on melko rauhallista kaupungin kaduilla. Vaasan torilla oleva Suomen vapaudenpatsas on valaistu upeasti. Pakkasta on enää vaivaiset -17 astetta. Tähän olisi mukava pysähtyä vaikka jätskille.

Kesällä tähän kannattaakin pysähtyä. Se antaa mukavan levähdyspaikan, jonka juureen on mukava istua katsomaan ihmisvilinää. Katse kannattaa kääntää kyllä myös itse patsaaseen. Siinä oleva symboliikka laittaa ajattelemaan. Herättääkö ajatuksia? Tässä vielä lyhyt kuvaus patsaasta ja sen historiasta. http://matkailu.vaasa.fi/WebRoot/291396/Page.aspx?id=493178

torstai 10. helmikuuta 2011

Missä on kristityn kotimaa, missä juuret?

Blogimme kyselyyn ei varsinaista tunkua ollut. Vastauksia tuli kymmene - ja yksi tuli sähköpostitse.
Sähköpostiviestissä kirjoittaja totesi, etteivät juuret ja risti ole vastakohtia, vaan ajatus on, että Jeesukseen uskova juurtuisi Jeesukseen.

Olen viestin lähettäjän kanssa samaa mieltä. Silti jouduin tekemään tätä blogipyselyä varten mahdollisimman yksinkertaisen kysymyksen. Kysymyksellä yritin saada selville, mitä ihmiset ajattelevat aiheen painopisteestä; katsotaanko jalkoihin vai ylöspäin.

Lähetystyöhön lähtevän olisi aika hankala juurtua tiukasti Pohjanmaan multaan, Satakunnan savimaahan tai Suomen peruskallioon. Sellaisten juurten katkominen voisi näivettää.
Eräs ystäväni, joka kauan sitten lähti Afrikkaan lähetystyöhön, siteerasi sanontaa: "Ihmisen kotimaata ei löydä kartalta vaan niiden sydämistä, jotka häntä rakastavat."
Olemme Jeesuksen sydämellä. Siellä on meidän kotimaamme.