Lähetyksen kesäpäivät 15.-17.6.2018 Raahessa #Syvemmälle

15.-17.6.2018 Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät Kauniaisissa.

Täältä löytyvät edellistenkin kesäpäivien postaukset.

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Rukoilemaan kesäpäiville ja kesäpäivien puolesta

Olisiko sinun paikkasi palvella rukoillen Lähetyksen kesäpäivillä? Siihen on nyt monta mahdollisuutta:


Rukousvartio. Kuninkaanhaan koululle tulee yhteen huoneeseen paikka rukousvartiolle. Huoneen seinällä olevasta listasta voi käydä varaamassa itselleen puolen tunnin rukousvuoron tai vaikka useammankin. Rukousvartiovuoroja on sekä ohjelman aikana että joillakin tauoilla riippuen esirukouspalvelun määrästä. Rukoilemaan voi tulla yksin tai ystävän kanssa. Rukousvartioon voi osallistua myös kotoa käsin. Laita viesti osoitteeseen rukoukset@kylvaja.fi ja kerro sinulle sopivasta vartioajasta.

Kesäpäivien ohjelmassa olevat esirukoukset. Haluaisitko valmistella kesäpäivien ohjelmassa olevia esirukouksia ja rukoushetkiä, muun muassa lauantai- ja sunnuntaiaamujen aamurukoushetkiä? Ilmoittaudu osoitteeseen rukoukset@kylvaja.fi.

”He tulevat itkien, hartaasti rukoillen, ja minä itse johdatan heitä. Minä vien heidät runsasvetisten purojen äärelle tasaista tietä, jolla he eivät kompastu.” Jer. 31:9.

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Koululaiset, tervetuloa Lähetyksen kesäpäiville Poriin!


Koululaisten ohjelmassa Sykettä nostaa erityisesti Mooses, Jumalan kaveri, jonka matkassa ei taatusti pitkästy eikä syke laske; Jumalan suunnitelman mukaan hän seilasi jo vauvana kaislaveneellä pitkin Niiliä Egyptin prinssiksi, aikuisena sitten Jumala antoi hänelle tehtävän, josta hän ei alkuunkaan pitänyt, mutta kun Jumala kutsui, hän lähti ja ohjasi lopulta Jumalan avulla Israelin koko kansan pois Egyptin orjuudesta. Mitä kaikkea matkalla muuta tapahtui ja miten se meihin vaikuttaa, se nähdään ja koetaan toiminnallisen seikkailun kautta yhdessä kesäpäivillä.  Olette jokainen tervetullut kesäpäivien sykkeeseen! 

Kysykää vanhemmiltanne, millä pääsette Poriin vai lähtisivätkö myös he mukaan? :)

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kuinka kovaa potkaiset?

Urheilulähetystyön tiimi liikuttaa Lähetyksen kesäpäivillä. Lähetysmaailmassa pääsee testaamaan jalkapallotaitojaan ja kokeilemaan maalitutkan mittaamana, kuinka kovaa potku lähtee. Potkaisetko kovempaa kuin tämä sankari?

torstai 7. huhtikuuta 2016

Kesäpäivillä urheiluvälinekirppis


Lähetyksen kesäpäivien Lähetysmaailmassa on urheiluvälinekirppis, jossa on myyynnissä sekä uusia että käytettyjä kesä- ja talviurheiluvarusteita. Myyntitulot käytetään Mongoliassa tehtävän urheilulähetystyön hyväksi. Tämä on mainio tilaisuus hankkiutua ehjistä urheiluvarusteista eroon tuomalla ne myyntiin ja tehdä itse hyviä löytöjä.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Leena-Sisko Vanhatalo valmistelee Lähetyksen kesäpäivien ruokailuja Kuka olet ja miten tulit mukaan Lähetyksen kesäpäivien vapaaehtoistehtäviin?
Olen Leena-Sisko Vanhatalo Merikarvialta. Kun kuulin, että Lähetyksen kesäpäivät ovat Porissa, lähetin viestiä, että voin tulla tekemään jotain keittiön puolelle. Lopulta huomasin olevani vastaamassa ruokailun kokonaissuunnittelusta!

Miten lähetystyö ja Kylväjä järjestönä ovat tulleet sinulle tutuiksi?
Ensimmäiset kokemukset lähetystyöstä ovat ajalta, jolloin porilaiset Maija ja Jaakko Mäkelä olivat lähetystyössä Thaimaassa. Erityisesti muistan heille lähetetyt joulupaketit: lakritsaa ja kovaa leipää. Kylväjään olen tutustunut oman seurakunnan lähetystoiminnan kautta. Myöhemmin toinen tyttäristäni on perheineen ollut järjestön työssä. Kävin myös heitä tapaamassa työkohteessaan. Merikarvialla ollut myös mahdollisuus saada Kylväjästä vierailijoita seurakuntamme tilaisuuksiin.


Onko lähetystyö sinusta tärkeää? Miksi?
Lähetystyö on osa elämääni, aika vahva ”harrastus”. Innostuksen pohjalla on yksinkertaisesti Jeesuksen antama lähetyskäsky.

Mikä saa sinut antamaan osaamistasi ja vapaa-aikaasi vapaaehtoistyöhön ja nyt Lähetyksen kesäpäivien rakentamiseen?
Vapaaehtoistyö on pitkään kuulunut elämääni muidenkin yhteyksien kautta.  Tässä elämänvaiheessa on enemmän aikaa toimia kodin ulkopuolella. Oman ammattipohjan kautta kai innostuin Lähetyksen kesäpäivien rakentamisesta. Mielenkiintoista nähdä, miten kaikki rakentuu muutaman päivän tapahtumaksi.

Vastaat keittiötiimistä. Mitä teette ja mikä merkitys tiimillänne on tapahtuman rakentumisen kannalta?
Olen iloinen kolmen naisen tiimistämme! Olemme aikatauluttaneet asioita, suunnitelleet mitä tarjoillaan ja missä, laskeneet vapaaehtoisten tarvetta. Tutustuimme Kuninkaanhaan koulun keittiöön ja muihinkin tapahtumapaikkoihin; olosuhteet ovat hyvät. Yhteistyö ja joustavuus kesäpäivien muita osia suunnittelevien kanssa on tärkeää.

Mitä vapaaehtoistyö antaa sinulle? Suositteletko? Miksi?
Suosittelen! Vapaaehtoistyö virkistää ja tuo vaihtelua elämään. Joskus se väsyttää ja rasittaa ja sitten taas avautuu uudella tavalla. Se on antamista ja saamista. Vapaaehtoistyö tuo uusia ihmissuhteita ja ystäviä.

Mihin tehtäviin voivat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet tulla mukaan kesäpäivillä?
Ruokailuryhmä kutsuu ja perehdyttää talkoolaisia keittiöön ruoanvalmistukseen, ruokasalityöskentelyyn, astiahuoltoon, kahvilatoimintaan, lettujen ja makkaran paistoon ym.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu talkoolaiseksi!